top of page
Renkli Cam Objeler

TEKNOLOJİMİZ

Atıksu Arıtma sistemlerinde biyolojik, fiziksel ve kimyasal arıtma yöntemleri uygun sonuçlar vermiş olsalar da esas olarak dirençli ve toksik olan birkaç mikro kirleticiyi uzaklaştırmak için yeterli değildir. Bu nedenle, bu mikrokirleticileri uzaklaştırmak için geleneksel olanlardan başka arıtma yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada, böyle bir sorunun üstesinden gelmek için gelişmiş ileri arıtma yöntemleri önemli rol oynamaktadır.

 

Elektrokimyasal yöntemler, kimyasal yöntem ve elektrik akımı temelleri üzerine kurulu olan teknolojik uygulamalardır. Bu yöntemlerle ayrı ayrı çalışılabildiği gibi birkaç elektrokimyasal yöntem ile kombine veya ardışık şekilde sistemler oluşturulabilmektedir. AKVA KUANT TEKNOLOJİ olarak geliştirdiğimiz elektrokimyasal arıtım sistemleri ile diğer arıtım yöntemlerine kıyasla çevreye duyarlı, yüksek verimli ve çok yönlüdür.

 

Elektrokimyasal yöntemler, içme suyu ve atık su arıtımında etkili ve verimli sonuçlar alınmasını sağladığı için geliştirdiğimiz teknoloji ile birçok alanda hizmet vermekteyiz.

 

Atıksu arıtma da elektrokimyasal yöntemler iki gruba ayrılabilir;

 

Birinci grup; maddelerin elektrokimyasal dönüşümlerini, anotların çözünmesi veya bir çözeltinin bileşenlerini içeren oksidasyon-indirgeme reaksiyonlarının meydana geldiği yöntemleri içerir. Bu işlemlerin örnekleri, elektrokoagülasyon, elektro-indirgeme veya çözeltideki organik bileşiklerin elektro-oksidasyonudur.

 

İkinci grup, çözeltinin hacminde meydana gelen süreçleri içerir (elektrodiyaliz, elektroflotasyon, elektroosmoz, elektroforez, elektrofiltrasyon). Bu süreçlerde, geri kazanılan maddelerin faz dispersiyonu veya fizikokimyasal özelliklerinde değişiklik gerçekleşmez. Bu yöntemlerin kombinasyonu ile kullanılan elektrokimyasal arıtma reaktörlerinde atık su üzerinde birleşik bir etki oluşturmaktadır. Çeşitli avantajları ile de elektrokimyasal yöntemler, atık su arıtımında diğer arıtma yöntemlerinin önüne geçmektedir. Bu avantajlar söyle sıralanabilmektedir;

 

·         Ekipman ihtiyacının az olması,

·         Toplam sistem maliyetinin uygun olması,

·         İşletme ve bakım ihtiyacının az olması,

·         Arıtma işlemi oldukça kısa sürede gerçekleşmesi,

·         Kimyasal madde ilavesine ihtiyaç duyulmaması,

·         Daha az çamur oluşumu.

 

Elektrokimyasal yöntemler diğer yöntemlerle sadece maliyet, ekipman ve işletme kolaylığı açısından değil, yeterlilik ve verimlilik açısından da karşılaştırılmalıdır. Dirençli kirleticiler içeren atık suların arıtımında elektrokimyasal yöntemler daha kullanışlı bir teknolojidir.

 

Uzun yıllar akademik ve imalat deneyimine sahip ekibimiz ile atık suyunuzun yapısına uygun sistemler tasarlıyoruz. Kalıplaşmış arıtma sistemi projelerinin aksine tamamen atık suyun fiziksel ve kimyasal yapısına en uygun projelendirme ile kimyasal madde kullanmadan, düşük işletim maliyetine ve yüksek arıtım verimine sahip sistemler oluşturuyoruz.

WhatsApp Image 2022-12-16 at 16.25_edite
bottom of page